Project   tentoonstelling, projectstijl  |  Opdrachtgever  Ministerie van EL&I
De opdracht vanuit de Nederlandse overheid was het ontwerp en de realisatie van een spraakmakend, innovatief en educatief paviljoen op de Floriade 2012.

De bezoeker van het Rijkspaviljoen My Green World stapt een kiem binnen en ervaart hoe de toekomst eruit gaat zien. Hij maakt een inspirerende ontdekkingstocht langs 4 verschillende werelden: My Green Life, My Green Lab, My Green Gate en My Green City. Door infographics, animaties en interactie komt de bezoeker meer te weten over innovaties op het gebied van water, energie, logistiek en leefomgeving.
Het multidisciplinaire Rijkspaviljoen heb ik als grafisch ontwerper samen met een team van 3D ontwerpers, audiovisuele ontwerpers en tekstschrijver gerealiseerd.
Medeverantwoordelijk voor het concept van het gehele paviljoen was mijn taak daarnaast het ontwerpen van de projectstijl voor de tentoonstelling zoals het onderzoeken en uitwerken van de inhoud voor de verschillende werelden.
Het Rijkspaviljoen werd in 2012 bekroond met de Red Dot Award in de categorie Event Design.
Fotografie 2D3D en Anke Sentker | Uitgevoerd tijdens mijn dienstverband bij 2D3D, Den Haag | © 2D3D Design | www.2d3d.nl
Back to Top